DF Langeland

22. maj 1926 stod færgehavnen i Rudkøbing klar, så der kunne overføres togvogne mellem Langeland og Fyn, nærmere betegnet Svendborg.

Sydfynske Dampskibsselskab stod for sejladsen med jernbanefærgen "DF Langeland", den havde en kapasitet på 6 godsvogne eller 26 biler af gangen samt ikke mindre en 600 passagerer.

Dette var jernbane mæssigt et stort fremskridt for specielt sukkerroe transporterne op til sukkerfabrikken i Odense i perioden 1. oktober til 1. januar hvert år - der blev sågar sejlet rene 'roe afgange'.

"DF Langeland" var den første færge på ruten Svendborg - Rudkøbing frem til 25. marts 1961, derefter overtog "MF Lolland" sejladsen, indtil banens lukning den 29. september 1962.

"DF Langeland" blev solgt til Italien, med afskibning den 13. august 1961 fra Svendborg, hvor den sejler/sejlede mellem Neapel og Capri for rederiet Nicola Monti omdøbt til "Citta de Iscia".
For at kunne klare den lange sejltur fra det Sydfynske øhav og ned til Middelhavet, blev "DF Langeland" inden afrejsen læsset med to Caltex tankvogne fyldt med olie til sejladsen. Efterfølgende blev tankvognene sendt retur per jernbane.