Langelandsbanens Venner

Denne site, LangelandsbanensVenner.dk, blev stiftet i vinteren/foråret 2012 som et forsøg på at genfortælle banens historie, lige fra projekteringen hen over anlæget, til driften og den sørgelige slutning - lukningen af banen.
Derudover vil vi forsøge at beskrive alle stationer, det rullende materiel samt en del af de personer der stod bag anlægget af banen og ikke mindst dem der stod for driften.

Det siger sig selv at dette bliver en kæmpe opgave, og alene når vi det næppe, men med fælles hjælp bør det være muligt at få opfyldt ovenstående mål i et rimeligt omfang hen af vejen.
Derfor at alle informationer velkomne, enten som grundlæggende materiele, eller tilsendt som artikler der kan lægges ind på siten - så har du/I nogle informationer som du/I mener kunne være relevante at bringe her på LangelandsbanensVenner.dk, så send dem til adressen: Kontakt@LangelandsbanensVenner.dk

Billedmateriale:

Tekster og bBilleder på Langelandsbanensvenner.dk er leveret/doneret/stillet til rådighed af:
Lars Viinholt-Nielsen, Holger B. D. Sørensen, Thyge Toylsbjerg-Petersen, Palle Toftemann, Pia P.  Johansen, Aase & Eli Elnegaard, og naturligvis storleverandørene Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Magleby-Bagenkop Lokalhistorisk Forening samt Det Kongelige Bibliotek.
Husk hvis du indsender billeder, at du skal medsende fotografen tilladelse til at vi må bringe dem på LangelandsbanensVenner.dk, også selv om det er et billede du selv har taget!

Bemærk:

Alt materiele på LangelandsbanensVenner.dk er naturligvis underlagt copyright, og må derfor ikke gengives eller kopieres uden skriftlig tilladelse!

Med venlig hilsen
Henrik Bess, Mogens Christensen og Arne Nielsen

Nyttige links:
Erik V. Pedersen's hjemmeside om danske jernbaner, herunder også Langelandsbanen.