Spodsbjerg Havn

Spodsbjerg Havn

Jærnbanekafeen i Spodsbjerg. Indenrigsministeriet har tilladt Gæstgiver G. Chr. Larsen, Spodsbjerg, at beværte de med skib og Jærnbane ankomne Rejsende samtidig med, at han driver Gæstgiveriet i Færgegården, dog saaledes, at der i den nyopførte Bygning kun maa beværtes i en halv Time før og en halv Time efter de ordinære Dampskibes og Jærnbanetogs Ankomst
Langelands Avis 12. marts 1913

Billedserie fra Spodsbjerg Havn optaget den 4. september 1962 af Holger B. D. Sørensen, og her forsynet med hans egne billedtekster.


Havnen med M/F Langelandsbælt nys ankommet fra Nakskov (mon ikke det er hesten fra stationen der står til højre?).


Læg mærke til stationen mellem træerne til venstre i billedet.


Ventesalen.

I fiskerihavnen i Spodsbjerg står der en lille del af Langelandsbanen, nærmere betegnet en vognkasse fra en af banens godsvogne, som ny benyttes som opbevaringsrum af de lokale fiskere.
Vognkassen stammer fra en af de lukkede godsvogne af Ib typen.


Ib vognkassen på Spodsbjerg havn i efteråret 2011.
(Foto: Arne Nielsen)

Vognkasse ejes (2012) af fisker Martin Mogensen, men hvilket litreringsnummer havde den, da den var i drift på Langelandsbanen, har du denne oplysning bedes du/I sende til kontakt@langelandsbanensvenner.dk.

Juli 2013:
Mysteriet omkring vognkassen i Spodsbjerg havn, er nu løst!
I en debattråd på Jernbanen.dk oplyser Thyge Toylsbjerg Petersen at vognekassen stammer fra Langelandsbanens Ib vogn nummer 211, og han viser i samme forbindelse to billeder af vognen, henholdsvis i drift og i Spodsbjerg fiskerihavn.


LB Ib 211 på Spodsbjerg station 1960.
(foto: Thyge Toylsbjerg Petersen)


LB Ib 211 i Spodsbjerg fiskerihavn 1971.
(Foto: Thyge Toylsbjerg Petersen)